X
X
X
X

KURUMSAL WEB SİTESİ

HomepageNews from UsKURUMSAL WEB SİTESİ

Kurumsal  Web Site Nedir?

 

Web sitesi yalnızca bir sayfadan ibaret olabilir. Ancak içten içe gezilebilen sayfalar şeklinde de konumlandırılmış olabilmektedir. Bazı web siteleri statik bir yapıya sahiptir fakat içerik bakımından zenginleşmiş web siteleri dinamik bir yapıda kodlanmış ve tasarlanmıştır. 

 

Kodlama anında HTML, CSS,JS,Asp.Net, PHP vb. yazılım çeşitleri ile yoğurarak çalışır duruma getirilir. Web tasarım ajanslarının ürettikleri birer hizmet ürünü olacak şekilde satıcılarıyla buluşturan web siteleri pek çok amaçla kullanılır. 

 

Tanıtım, satış, öğretim, öğrenim, paylaşım, etkileşim ve haberleşme amaçlarına hizmet eder. Bu alanlarda sundukları kaynağı internet kullanıcılarıyla birleştirmek için bir aracı görevi görürler.

 

Sizlerde bir web sitesine sahip olmak istiyorsanız nevatasarim.com internet adresimizin bizimle irtibata geçebilirsiniz. Böylece profesyonel bir web siteye sahip olabilirsiniz.

 

Web Sitesi Türlerine Örnekler

 

Web sitesi türleri içerisinde birçok örnek site mevcuttur. Bunlardan bazıları ise aşağıdaki gibidir:

  • Online satış siteleri
  • Haber siteleri
  • Oyun siteleri
  • Forum siteleri
  • Paylaşım siteleri
  • Kişisel web siteleri
  • Kurumsal web siteleri
  • Blog siteleri
  • Tanıtım siteleri

 

Web Sitesi Ne İşe Yarar?

 

Bir NC’nin görüşüne göre web sitesi; müşterileri segmentlere ve bununla beraber alt segmentlere ayırabilirler. Bununla beraber müşteriye nasıl ulaşabileceği ve onlarla nasıl sağlıklı ilişkiler kurmamızı sağlar. Aynı zamanda firmanıza bilgiler veren stratejik bir internet platformudur. Dolayısıyla web sitesi olgusu bize ya da işletmenize müşteri kavramını aşılayan ve müşteri merkezli olma kültürünü benimseyen bir internet stratejisidir. Bu strateji; dünyada müşteri-şirket denklemini düzenleyen ve müşteri ilişkileri yönetiminin bir bilim olmasını sağlayan pazarlama aracıdır.

 

Web siteleri tüm faaliyetlerimizi, ürün ve hizmetlerimizi hedeflediğimiz kişilere istediğimiz gibi iletmemizi sağlar. Güncel ve doğru bilgi kaynağıdır. Bizlere prestij, zaman ve müşteri kazandırmaya yarar.

 

  • Web sitesi marka ya da firmanın istek ve ihtiyaçlarını karşılanmasına yöneliktir.
  • Web sayfası hizmetler, ürünler ve düşüncelerle ilgilidir.
  • Web tasarım doğru hedef kitlelerine yönelmelidir.
  • Web sitesi konsepti sürekli değişen rekabet koşullarında yerine gelir.
  • Web sitesi tasarımı aynı zamanda kurumsal kimliğinizi aynasıdır.

 

Sizlerde bir web sitesine sahip olmak istiyorsanız nevatasarim.com internet adresimizin bizimle irtibata geçebilirsiniz.

 

Web Sitesinin Faydaları?

 

Müşteri belirlemeye yarar. Geleneksel olarak demografik bilgilere göre yapılmaktadır. Ancak internet ortamındaki müşterilerinizi tam olarak belirlemek için Google Analitik platformunu site analizleri için sunmuş olduğu hizmetten yararlanabilir. Bu platformda web sitenizi kayıt ederek alabileceğiniz Google Analitik Kodu ya da site izleme kimliğini sitenize eklemeniz yeterlidir. Müşterilerinizin meslek, yaş, cinsiyet, gelir ve ilgili alanları gibi değişkenleri tespit edebilirsiniz.

 

Belirlenen müşterilerinizi farklılaştırabilirsiniz. Müşterileri farklılaştırma, onların işletmeniz için farklı değerlere sahip olmaları ve farklı ihtiyaçlarının bulunmasından dolayı bir zorunluluktur. Değer bakımından yüksek müşterilerden başlamak suretiyle, herhangi bir sıralamada bulunmak, çabaların oldukça yarar sağlayacağı kesime yönetilmesine fırsat sağlar. Böylece müşterinin ihtiyaçlarına göre odaklanacak işletme hareketi web siteniz içerisinde sağlamak güç olmayacaktır. 

 

Müşterilerle etkileşime girebilirsiniz. Web sitesinde tüketiciye gereksinimi olan hizmet ve ürünün tedarik edilmesi, güvence ve kalitesinin öne çıkarılması ve ispat edilmesi ilk adımdır. Web sitesindeki satış sonrası hizmetin, üzerinde durulması gerekli olan en önemli konudur. En yüksek etkinliği, uygun maliyetten yapma zorunluluğu şirket için kaçınılmazdır.

 

Neden Web Siteniz Olmalı? 

 

Web sitenin tanımının doğru  yapılması gerekirse; bir dijital kaynağı olan internet ortamında istenilen hedeftir. Ayrıca teme göre oluşturulan web yazılımı olduğunu da söyleyebiliriz. Bunlarla beraber web tasarım ile harmanlandığı dijital bütünü olduğunu da söyleyebiliriz.

 

Web siteler, günümüzün internet çağında firmanızın veya kendinizin, sahip olunan ürün veya hizmetlerin tanıtımı ve duyurulması için kullanılan temel göstergelerden biridir. Mekansallaşmanın ve giderek online mecraya aktarılan dijital vitrin anlayışının, iş dünyasına hakim olduğu gözlemlenmektedir. Bu durumu en son yapılan istatistiklere göre açıklanan 4 milyar internet kullanıcısı ve yaklaşık 2 milyar internet sitesine sahip olduğunu göstermektedir. Buna ek olarak sürekli yapılan 7 milyar arama sorgu pastasında firmanızın yer almasının kaybettireceği kazancı tahmin etmek içten bile değildir. Ayrıca web sitenizi online bir mağaza gibi düşünerek sürekli aktif ve güncel tutma imkanına sahip olduğunuzu aklınızdan çıkarmayınız.




Neden Web Sitesi Kurmalısınız?

 

Bir web sitesinin kurulması günümüzde çok önemlidir. Ayrıca birtakım konuları da beraberinde getirmiştir. Bu konular ise aşağıdaki gibidir:

 

  • Mevcutta var olan hizmet ve ürününüzü tanıtabilirsiniz.
  • Gelecekte ortaya çıkaracağınız hizmet ve ürünü tanıtabilirsiniz.
  • Müşterileriniz ile iletişimi ve etkileşimi arttırabilirsiniz.
  • Sektörünüze göre müşterilerinize oldukça konforlu ve hızlı bir e-mağaza deneyimini yaşatabilirsiniz.
  • Mevcut müşterilerinize ek olarak arama motorunun yüksek kullanıcı kitlesinden potansiyel taşıyan kullanıcıları, müşteri portföyümüze ekleme şansı doğurabilir.
  • Akıllı cihazlarda yüksek performansla çalışan responsive web site tasarımına sahip internet sitesiyle mobil cihazlarda günlük olarak harcanan sürenin yarısını yakalayabilirsiniz.
  • İnternette ulaşılabilir ve ayrıca doğru bir biçimde var olarak çok daha profesyonel, yenilikçi ve konforlu bir imaj sergileyebilirsiniz
  • Marka kimliği konusunda sahip olduğunuz misyon ve vizyonu istemiş olduğunuz tasarım ve kullanımın bakış açısıyla yansıtabilirsiniz.  Ayrıca bir kullanıcı arayüzünü oluşturma imkanına sahipsiniz.
  • Oluşturacağınız dijital reklam kampanyalarının merkez noktası konumunda yer alabilecek olan web siteniz sizin dijital alandaki vitrininiz konumunda yer almasını sağlayabilirsiniz.

 

Web Sitesinin Ticari Katkısı

 

Bir web sitesine sahip olmak, herhangi bir broşür ya da katalog ile tanıtım yapmaktan çok daha az maliyetli olmaktadır. Ayrıca ekleyeceğiniz ve değiştirmek istediğiniz bilgileri yeni ürünler için yeniden baskı maliyeti çıkarmaz. 

 

Özellikle kullanışlı ve kolay bir yönetim paneli sayesinde, web sitenizi kendiniz kolayca güncelleyebilirsiniz. Pratik ve ekonomik olarak çözüm üretmiş olsanız dahi ağaçlarımızın bir nebze olsa da korunmasında destek olmuş olursunuz. Ayrıca görsel bir tasarıma sahip ve altyapısı tecrübeli bir web tasarım ekibi tarafından hazılanmalıdır.

 

Web sitesi, sunmakta olduğu müşteri kazanma ihtimali açısından, diğer reklam ve tanıtım araçları ile karşılaştırıldığında fiyat/performans birincisidir. Sizler bir web site sahibi olmak istiyorsanız nevatasarim.com internet adresi olarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Web Sitesi Bakımı Gerekli Midir?

 

WordPress PHP ile yazılmıştır. Ayrıca dinamik fırsatlar sunan ve mysql veritabanını kullanan bir teknolojidir. Cep telefonlarınızda kullanılan İOS ya da Android işletim sistemleri gibi WordPress de web sitenizin işletim sistemidir. Bu yüzden mobil cihazlarınız gibi web sitenizde düzenli olarak altyapı yazılım güncellemeleri yapılması gerekir. Ayrıca cep telefonunuzun size özel olarak kullandığınız uygulamalar vardır. İşte WordPress bir web sitesi de belli amaçlar için kullanılan eklenti (plug-in) diye adlandırılan uygulamalar kullanılır. Bu uygulamalarda da güncelleme ve bakım gerekir. Bakım işlemlerinde sadece yazılım güncellemeleri ile sınırlı değildir. 

 

Web sİtesi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur? 

 

Eğer web sitenizin bakımı yapılmazsa eklentiler ya da altyapı dolayısıyla ciddi sorunlar yaşanabilir. Web siteniz dünya ile iletişim halinde bulunmaktadır ve sağlığı önemsenmelidir. 

 

  • Yedekleri de alınmamışsa Web sitenizi bütün olarak kaybedebilirsiniz.
  • Bakım ve yedek düzenli değilse son yedekten sonra yapmış olduğunuz tüm geliştime, yayın ve güncellemelerinizi kaybedebilirsiniz.
  • Web sitenizde zamanla güvenlik açıkları oluşabilme ihtimali vardır. Hacklenebilir, trojan ve malware sızıntıları olabilir.
  • Saldırılara karşı korunmasız kalır, korunuyor olsa bile sızıntı ihtimalleri artış gösterebilir.
  • Web siteniz üzerinde dijital dolandırıcılık olaylarına maruz kalabilirsiniz.
  • En basit durumda, ziyaret ettiğinizde içerik görüntülemede ya da fonksiyonlarda sorun yaşayabilirsiniz

 

Yukarıdakilere benzer durumlarda işinizle ve kurumunuzla ilgili önemli itibar kayıpları meydana gelebilir. Web sitesi tasarımdan sonra internet uzayında yaşasayn digital bir varlıktır. Alt yapısı ve eklentileri üzerinden internetle ilgilidir. Çok sade ve basit içerikler ile bir web siteniz olsa da web sitenizin teknik günmcellemesi ve bakım gerekli birer işlemlerdir. Periyodik ve düzenli bir bakım yapılmalıdır.. 



 






Top