X
X
X
X

Web Tasarım

HomepageArticlesWeb Tasarım

Web Tasarım Nedir?

 

Web tasarım nedir? veya web tasarımın konumu nedir? sorularının en kısa ve hazır cevabını verecek olursak: Web tasarım; metinlerle veya görsellerle yapılan web sayfası içeriklerininin internet sayfası ziyaretçilerine bir programlı ve düzenli  şekilde sunulmasıdır. Web sitesinin tasarımı, web sitesinin en baştan yapımı veya web tasarım projesi gibi anlamlarıda web tasarımın eş anlamı sayılır. 

 

Web tasarımı tasarlayabilmek için en başta sağlam bir projeye ihtiyacı vardır. Firma, şahıs, okul web sitesi, sağlık merkezi, hastane kuruluşları esas konuyu gerçekleştirir. Örnek verecek olursak diş hekimi veya doktor web sitesi diger bir web tasarım projesi adı altında geçer. Buradan çıkardığımız sonuca göre web tasarım kurum, kişi veya kuruluşları marka haline getirmek niyetiyle yapılan düzenlemelerin tamamıdır. Ayrıca web sitesi sayfaları kodlama, internet sitelerinde yayılma ve düzenlemelerin tamamıdır. Bu düzenlemeleri uygulayan işinde uzman bireylere web tasarımcısı veya webmaster denir. 

 

Sizlerde web tasarım hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek için nevatasarim.com internet adresimiz üzerinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

 

Web Tasarımı 

 

Web tasarımı web sitesinin arama motorlarının kullanılabilirliğini sağlayan, ana hat ile şahıs ve kurumları, hizmet ve ürünlerin reklamını yapan çalışmadır. Ayrıca grafik ve metinlerin birleşmesi ile kaliteli bir çalışmadır. Web tasarımı denildiğinde akla kısaca şahıs ve kurumların dijital ortamda yapılan veya anlatılanların görünen yüzüdür. 

 

İnternet tarayıcılarının gösterebileceği düzenlemede özel şekilde hazırlanan bir tasarım oldugundan web tasarımı, HTML dilinde yapılır ve işin uzmanları tarafından yapılır. Bu işi becerebilen kişiler webmaster kimliğine sahip olur. Kurumların resmi bilgilendirme kanalı anlamına gelir. Düzenli ve güzel web sitesinin ulaşması gereken müşteri profilini ve kitlesini yakalamasında çok önemli olup kullanıcı ile yakın olması gerekir.  

 

Web tasarımı yaptırmak isteyen ancak herhangi bir bilgisi bulunmayan kişiler nevatasarim.com adresinden bizlerle iletişime geçmesi tavsiye edilir.

 

Web Tasarım Unsurları  

 

Bir web tasarımında web sitesinin düzenini ve kalitesini içeren ve düzenleyen önemli  unsurlar vardır. En başta görsel olarak dikkat çeken özelliklerle beraber içerik, özgünlük ve güvenlik gibi özellikler web sitesi kalitesini iyi  yönde etkiler. Bunlarla beraber daha birçok konuda etkileşim almasını sağlayan önemli özelliklerdendir.

 

Grafik tasarımı, HTML veya CSS yönetemi projelendirme sonrası web tasarımı bitmiş olur. Web tasarımı denildiğinde akla web sitesi düzenleme ve oluşturma süreci gelir. Şimdi ise web tasarımı yakından incelemek için unsurlarına bakalım: 

 

Düzen 

 

Web sitenizde kullanmış olduğunuz grafik ve metinleri göze hitap edecek ve gözü yormayacak şekilde belirli bir oluşumda olması gerekir. Bulmak istenilen bilgiye en hızlı ve en kolay şekilde ulaşılması için belirli bir düzen olması gerekir. Bu unsurlar kullanıcıları daha fazla web sitesinde kalsını ve sitenin daha fazla etkileşim almasını sağlar. 

 

Renk

 

Renk uyumu yani renk seçimleri istege baglıdır. Renk seçenegi evet istege baglı dedik fakat tercihler marka değerini ve kurumsal kimliği oluşturan renklerden yana olmalıdır. Yani web tasarım konusunda renk konusunun önemi çok önemlidir. Örneğin kırmızı rengin insanlarda bıraktığı iz ile sarı rengin bıraktığı izlenim farklı olması gibi. 

 

Fontlar

 

Web sitelerinde yazı tiplerinin kaliteli şekilde kullanılması çok etkilidir. Çok fazla web tarayıcısı web-güvenli yazı tiplerini tertipli bir şekilde gösterebilir. Bu nedenle kabul gören fontlar daha çok tercih edilir.  

 

İçerik

 

Görsel ve metinlerden kaynaklanan içerik, hizmet ve ürün reklamına okuyucuyu sürükleyen, bilgi veren ve seo uyumlu olması gerekir. Anlatılan içeriğin gerekli anahtar kelimeler bulundurması, arama motoru düzenli olması seo için önemlidir.

 

Grafikler

 

Sayfanın açılma hızının kötü olmasını etkilemeyecek grafiklerin fotoğraf veya işaretlerin uygulanması önemlidir.   

 

Orjinal Web Tasarımı 

 

Profesyonel web tasarımı, dijital yerlerde üst sıralarda olmak isteyen şahıs veya kurumların birinci tercihi olmaktadır. İşinde uzman olanların çalışmalarıyla yapılan işlerdir. Kurumları aktif olarak güvenilir hemde herkesten farklı gösterebilir. Web sitelerinin geçen zamanda kısa sürede öneminin daha fazla arttığı kanıtlanmıştır. Başarılı ve istenilen konuma hedef belirlemiş bir web sitesi için tasarım ve içerik olarak sektöre uyum saglamak oldukça önemlidir.  

 

Böyle devam ettiğinde sadece ulusal olmamakla beraber uluslararası müşterilere aynı mesafede olduğundan ulaşmak istenilen müşteri kitlesi gün geçtikçe büyümeye gidecektir.

Her saat açık bir web sitesi, eğer ki bir de  e-ticaret sitesi ise günün her saati satış yapmaya müsait olması demektir. Satışların artması veya gelirlerin artması, reklam, abone ve kampanya gibi kaçınılmaz giderlerin düşmesi ancak profesyonel bir web tasarımı ile yapılabilir. 

 

Web Tasarımda Dikkat Edilmesi Gerekenler 

 

Her işte olduğu gibi web tasarımda da ulaşılmak istenilen kitle önemlidir. Web sitesinin kullanım amacına sunulan ve tasarımla olması gerekir. Aynı zamanda Şirketi müşteriye doğru, en kısa ve en yalın  şekilde yönlendirmesi gerekir. Yönlendirirken de kullanıcı ile yakın ve arama motoru ile uyumlu formatta kodlaması gerekebilir. 

 

Web sitesinin Görsel yönünü oluşturan web tasarımının web sitesi hak ettigi gibi 

fazla müşteri çekeceği ve siteyi ziyaret edenlerin uzun süre zaman geçirmelerini sağlayacak şekilde yapılması gerekir. Bu yöntem tasarlanan web sitesinin arama motorlarında en üstlere taşınmasını sağlayacaktır. 

 

Ziyaretçi veya diğer adıyla müşterileri daha çok kapsayacak bir web tasarım çalışması: müşteri ile birebir ilgilenen, güçlü, yönetebilen, seo uyumlu ve işlevsel kimligi dogru gösteren ve müşterilerine güven sağlayan formattır. Ulusal veya uluslararası seviyede hizmet sağlayan ve ürün tedariğinin yapılmasında en önemli olan unsurlardandır . Bu durum en sonunda sizi gerçek alıcıya yani potansiyel müşteriye doğrudan ulaştırır. 

 

Nevatasarim.com, Profesyonel Web Tasarım İle Şirketime Nasıl Yardımcı olur?

 

Nevatasarim.com, şirketinizi internetin her alanında temsilen projeye layık profesyonel bir web sitesinin sahibi olmak için size özel web tasarım hizmetleri sunar. Web sitenizi en yeni tasarım uygulamaları kullanılarak oluşturmak ve düzenlemek için profesyonel bir web tasarım firmasıyla aynı çalışmayı kabul edebilir veya hazır şablon halinde sunan şirketlerin sitesini ziyaret edip, özel kılan tasarım şablonu alabilirsiniz. Aynı zamanda web tasarım ile ilgili danışmanlık hizmetimize ulaşabilirsiniz. Bu gibi durumlarda Nevatasarım.com en güvenli ve eb güçlü şekilde web tasarım paketleri ile web sitenizin tasarımını mükemmel görünmesinde büyük rol oynar.



Web Tasarımı Neden Yapılır?

 Web tasarımının en temel nedeni, web sitesi ziyaretçilerine ve web sitenin yapımcısına karşılıklı fayda sağlayacak bir sistem kurulmasıdır. Karşılıklı bir iş kurulması yani birbirlerine fayda sağlayacak bir proje oluşumudur. Malını/ ürününün reklamını yapmak isteyen bir kurum ile ürünü tanıyan, seven, hoşlanan ve satın almak isteyen bir müşteri buna en güzel örnek olabilir. 

 

Web tasarımı birçok farklı amaç adına kullanılabilir:

 

  • Kurumsal reklam amacı güden web siteleri
  • Ticari amaçla satış ve reklam web siteleri
  • Kişiye özel blog yayın web siteleri
  • Haber yayınlayan web siteleri
  • Sosyal medya ile ilgili web siteleri
  • Online satışı veya E-ticareti kapsayan web siteleri




Web sitesinin Test Süresi

 

Web tasarım projesinin en güzel ve yalın şekilde yapıldığını veya yapılmadığını gösteren bu yöntem ile çeşitli çalışmalar yapılır. Web sitesinde olması gereken fakat ortaya konulmayan detaylar olabilir. Bu durum teknik bir konu olabilir. Test sırasında web sitesinin görsel açıdan durumu, mobilde nasıl gözüktüğü vb. konularda gerekli kontrol yapılması gerekir. Bu çalışmalar sonucunda web sitenizin performansı en yüksek seviyeye çıkmış olur. Size yardımcı olabilecek en sade ve yalın Nevatasarim.com ile çalışabilirsiniz. 

 


Top